Meny

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Randesund IL styrker bemanningen på håndball.

Randesund IL går i bresjen med kvinnelige idrettsledere

2016-09-28
oysteinrandesund

Selv om hverken Mona Nordvik eller Louise Pedersen er nye i gangene på RIL-huset, er målet med nye skreddersydde stillinger å korte ned avstanden mellom administrasjon og parkett.

 

SJEFSDUOEN: Louise Pedersen (t.v.) og Mona Nordvik skal jobbe for å bringe RIL-håndballen et skritt videre. Foto: Inger M. WitteveenSJEFSDUOEN: Louise Pedersen (t.v.) og Mona Nordvik skal jobbe for å bringe RIL-håndballen et skritt videre. Foto: Inger M. Witteveen

 

100 prosent håndball

Mona Nordvik er ansatt som leder for Randesund IL Håndball. Hun har frem til nå jobbet som idrettskoordinator i klubben. Målet er kortere beslutningsvei og et tettere samarbeid med øvrige ansatte og engasjerte i Randesund Håndball.

– Det betyr at jeg får ansvar for administrasjon og personalansvar for håndballgruppa i RIL. Avgjørelser skal kunne tas raskere uten om å gå veien om styret. Det er både trenere og foreldre tjent med, sier Nordvik, som under kongelunsjen på Myren gård 29. juni representerte breddeidretten lokalt.

Tidligere Vipers-spiller Louise Pedersen har fått full stillingen som trenerkoordinator, og skal nå dekke aldersbestemte lag fra syv til 18 år. Tidligere har hun hatt ansvar for de yngste opp til 11 år, i tillegg til treneroppgaver, blant annet 2. divisjon damer. Fremover blir jobben å serve alle klubbens håndballtrenere.

– Det vil gi bedre oversikt ved at jeg har mulighet til å besøke treningene hyppigere og ha en god dialog med trenerne, sier hun.

Som et rekrutteringstiltak vil hun også ha noen treningsøkter i klubbens SFO. Hun brenner for å beholde de unge i klubben.

– Det er viktig å tenke langsiktig: Få flest mulig til å holde på lengst mulig, påpeker Pedersen.

 

GIRLPOWER 2: Hanne Byklum (t.v.) og Linea Hovland spilte begge på RIL J14-laget som vant årets PW-Cup i Larvik. Hanne som kaptein, mens strekspiller Linea ble kåret til banens beste. Foto: Inger M. WitteveenGIRL POWER 2: Hanne Byklum (t.v.) og Linea Hovland spilte begge på RIL J14-laget som vant årets PW-Cup i Larvik. Hanne som kaptein, mens strekspiller Linea ble kåret til banens beste. Foto: Inger M. Witteveen

 

En klubb i vekst

Det skorter ikke på medlemmer for breddeklubben øst for Varoddbrua, med rundt 80 håndballag og like mange fotballag, pluss bordtennis, tennis og seniortrim.

– Vi er veldig avhengig av dugnadsarbeid. Men vi ser at alt det frivillige kan bli tøft, spesielt på junior og seniornivå, sier håndballsjef Nordvik og tror trenerkoordinator kan være en del av støtteapparatet rundt trenerne.

Alle trenere vil få tilbud om trenerkurs, helt ned til de yngste i form av Trener 1-kurs.

 

NY ROLLE: Sverre Mansaas Bleie blir fortsatt å finne på RIL-huset, nå som ny sportsutvikler i håndballen. Her fra en tidligere anledning med Louise Pedersen og Mona Nordvik. Foto: Inger M. WitteveenNY ROLLE: Sverre Mansaas Bleie blir fortsatt å finne på RIL-huset, nå som ny sportsutvikler i håndballen. Her fra en tidligere anledning med Louise Pedersen og Mona Nordvik. Foto: Inger M. Witteveen

 

– Foregangsklubb

– Hvis vi skal utvikle oss sportslig, er trenere en viktig faktor. Vi må sørge for at alle årganger har gode trenere, ikke bare de som har gode foreldretrenere, sier Sverre Mansaas Bleie, som går inn i ny stilling som sportsutvikler i RIL-håndballen.

Han tror håndballforbundet på sikt vil innføre krav om kursing av trenere. I tillegg til kursbiten skal Mansaas Bleie følge opp talenter i form av ekstra støtte på mental, fysisk og teknisk/taktisk trening.

 

«OVER-OPPMANN»: Øystein Ruud får ansvar for oppfølging av de eldste lagene fra 18 år og senior. Foto: Inger M. Witteveen«OVER-OPPMANN»: Øystein Ruud får ansvar for oppfølging av de eldste lagene fra 18 år og senior. Foto: Inger M. Witteveen

 

Øystein Ruud er engasjert som administrativ leder for 18-årslag og senior. Hans oppgave blir å kvalitetssikre arrangementer på hjemmebane. Blant annet for å sørge for live-sendinger fra 2. divisjonskamper damer og herrer. Samt være bindeleddet til oppmenn og foreldrekontakter.

– Det vi gjør nå er en vesentlig organisatorisk styrking i klubben. Dette skyldes veksten i antall spillere og aktivitetsnivået i RIL-håndballen. Og vi gjør dette i forkant av ny hall (ferdig desember 2017, red. anm.) som vi regner med vil øke aktivitetsnivået ytterligere. En viktig del av de organisatoriske endringer er også at vi har fått på plass et meget kvalifisert nytt styre, sier Jostein Devold, som har vært styreleder for håndballgruppa i 15 år.

 

BOYPOWER: RIL satser på kvalifisering til nasjonale serier, slik som Lerøy. Her er RIL G18s Kjell Kristian Sømme i aksjon mot Bækkelaget under hjemmerunden i Sukkevannshallen i februar. Olav Torsvik med ryggen til. Foto: Finn Sverre LislevandBOYPOWER: RIL satser på kvalifisering til nasjonale serier, slik som Lerøy. Her er RIL G18s Kjell Kristian Sømme i aksjon mot Bækkelaget under hjemmerunden i Sukkevannshallen i februar. Olav Torsvik med ryggen til. Foto: Finn Sverre Lislevand

 

Satsing på flere fronter

Når Nordvik og Pedersen skal trekke frem noen satsingsområder fremover, er Lerøyserien et av disse. Forrige sesong var det bare RILs guttelag på Agder som kvalifiserte seg til eliteserien for 18-årslag. Bortsett fra et par spillere som er for «gamle», satser Kjetil Tveits mannskap på ny Lerøy-retur til høsten. Det skal i det hele tatt satses på guttehåndball fremover, blant annet med egne guttetreninger.

Det vil også bli fokus på Peter Wessel Cup, regnet som NM for aldersbestemte lag. I år ble det gull til RIL i J14-klassen. På seniornivå er det inngått samarbeid om hospitering med KIF på herresiden og Vipers på spinnesiden, der de aller beste spillerne kan få prøve seg på trening – og kanskje kamp.

Av arrangementer nevnes utvidet håndballskole i høstferien, Håndballens Dag for de yngste og en intern førjulsturnering.

 

GIRLPOWER 3: Hildegunn Byklum er turneringsleder i Dyreparkens Håndballfestival. Det er rundt 390 påmeldte lag til årets turnering. Foto: Inger M. WitteveenGIRL POWER 3: Hildegunn Byklum er turneringsleder i Dyreparkens Håndballfestival. Det er rundt 390 påmeldte lag til årets turnering. Foto: Inger M. Witteveen

 

Lag fra Canada

Også leder for Randesunds desidert største idrettsarrangement, Dyreparken Håndballfestival, er hunkjønn. Hildegunn Byklum er turneringsleder for håndballfesten 26.-28. august. Hun kan glede seg over 390 påmeldte lag, også flere utenlandske. For i tillegg til flere danske og noen tyske lag, kommer det langveisfarende gjester helt fra Alberta i Canada.

At det skal avvikles 750 kamper i løpet av ei helg, skremmer ikke Byklum, cupgeneral på andre året. I tillegg til skoler har festivalstyret leid hele Thon Hotel Sørlandet, der 900 gjester skal innkvarteres. Og noen i Abra Havn