Fikk ordfører og helseministeren Opp Av Godstolen

100 pensjonister i trimgruppa Opp Av Godstolen i Randesund fikk celebert besøk 

2017-09-15
oysteinrandesund

Opp av Go’stolen er et lavterskeltilbud for trimglade seniorer i Sukkevannshallen. Siden selveste helseministeren og ordføreren hadde meldt sin ankomst, var den ukentlige tirsdagstrimmen flyttet til fredag. Men som alltid var det full hall.

Roser tiltaket 

– Helt fantastisk, sa ordfører i Kristiansand Harald Furre om tiltaket før han måtte haste videre. Også helse- og omsorgsminister Bent Høie lot seg imponere.

FOLKSOMT: Opp av Go’stolen arrangeres i Sukkevannshallen. Foto: Inger M. Witteveen

– Fantastisk at det går an å få til noe slikt som betyr så mye for så mange, sa han og trakk frem viktigheten av forebygging og helsegevinsten av bare å kunne møtes i et fellesskap.

TOK BØLGEN FOR SENIORTRIM: Ordfører Harald Furre og helseminister Bent Høie skimtes i havet av armer. Hver tirsdag samles rundt 100 trimglade pensjonister i Sukkevannshallen. Foto: Inger M. Witteveen

– Det å ha et sted å gå til og at det er noen som venter på en der, det er helt fantastisk, sa han.

Startet for 13 år siden

Opp av Go’stolen ble startet i 2004 som et samarbeidsprosjekt mellom Folkehelse Kristiansand, Idrettsetaten i Kristiansand og Vest-Agder Bedriftsidrettskrets. I 2011 ble prosjektet en del av Randesund IL gjennom en partnerskapsavtale med kommunen.

CELEBERT BESØK: Det er ikke hver dag et idrettslag får besøk av en helse- og omsorgsminister. Bent Høie med styreleder Harald Aabel på venstre flanke og daglig leder Øystein Konradsen i Randesund IL til høyre. Foto: Inger M. Witteveen

– Vi fikk frem alt vi ønsket å vise og fikk veldig gode tilbakemeldinger på at vi gjør en fantastisk flott jobb, sier en fornøyd daglig leder i Randesund IL, Øystein Konradsen, som sammen med leder av hovedstyret Harald Aabel, var vertskap for de prominente gjestene.

Full rulle

Petter Holm fra Strømsdalen var en av de eldste ute på parketten denne fredagen.

ALDRI FOR GAMMEL: Petter Holm på 87 år var dagens eldste. Foto: Inger M. Witteveen

– Jeg har vært med i noen år. Det begynte etter at jeg hadde en alvorlig skade i nakken. Og dette hjelper. Derfor prøver jeg å være med hver uke, fortalte 87-årigen, med en fortid som bygningsarbeider.

BURSDAGBARN: Karen Torhild Wrånes (68) stilte på trimmen selv om hun hadde bursdag. Her er det full innsats. Sidemann er Børge Tellefsen (81). Foto: Inger M. Witteveen

Noen meter unna hadde Karen Torhild Wrånes rullet ut sin matte. Det var tre år siden første gang. Selv om den tidligere læreren ved Kringsjå skole i Randesund fylte 68 år samme dag, var det aldri aktuelt å droppe trimmen.

– Det er veldig sosialt, en blir kjent med mange, og det er god trening, sa hun. Det var en oppfatning som ble delt av mange av de fremmøtte, blant annet en gjeng faste trimvenninner. De fleste begynte da de ble pensjonister, noen hadde vært med i ti år.

SOSIALT: De prøver å komme så ofte de kan og flere har vært med siden starten. Fra venstre: Inger Britt Mydland (72), Reidun Tellefsen (77), Bjørg Olsen (75), Torhild Nordvik (76) og Grethe Bentsen (67). Foto: Inger M. Witteveen

– Det er helt kjempe, noe vi ser frem til alle sammen. Fin trim og et fint sosialt tilbud, kvitret 76-årige Torhild Nordvik og skyntet seg å legge til:

– Også er Johan fantastisk, da. Han er så herlig. Vi er så glad i ham som vår egen sønn.

OPP MED ARMENE: Alf Tesaker (77), opprinnelig fra Feda, har deltatt på Opp av Go’stolen i fire år. Foto: Inger M. WitteveenGIR SEG IKKE: – Jeg har holdt på siden i fjor og kan anbefale dette til alle. Det er veldig verdifullt, sier Ralph Nash (79) fra Frikstad og gjør seg ferdig med serien, mens Tove H. Christensen (73) puster ut. Foto: Inger M. Witteveen

Høy prioritet

– Høyre bein fram og venstre bak. Det er ingen grunn til panikk.

Deltakerne humrer mens de følger ordre. Instruktør Johan Holte er i sitt ess når han er i Sukkevannshallen. Og ut av høyttalerne strømmer gamle svisker fra den gang Frank Sinatra var stor.

ENGASJERT: Instruktør Johan Holte er til daglig rektor ved Akademiet i Kristiansand. Foto: Inger M. Witteveen

Holte, som er rektor ved Akademiet i Kristiansand og er idrettsfaglig utdannet, er innleid av Randesund IL. Dette er noe han hvert år forsøker å finne tid til i almanakken sin.

– Det har gått sport i å ha dette. Det neste målet er å være deltaker, sier han og ler.

Kalender

Desember
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Aktiviteter

01.01.2021
Opp av Godstolen - LUNSJ

00:00 - 23:55

Sukkevann

01.01.2021
Opp av Godstolen - Utmelding

00:00 - 23:55

Sukkevann

12.03.2021
Påmelding IFO/FFO/HFO 2021/2022

00:00 - 23:55

Sukkevann Idrettsanlegg

15.08.2021
Opp av godstolen - innmelding

00:00 - 23:55

Sukkevann